Vier aanhoudingen na lange achtervolging

De politie heeft zondagavond vier inbraakverdachten opgepakt na een wilde achtervolging van Rotterdam via Utrecht naar Amsterdam. Het viertal raakte daarbij gewond. Dat heeft de politie maandag gemeld.

Een getuige tipte de politie om 19.30 uur. Hij had in het Rotterdamse Hoogvliet een alarm gehoord en een man en een vrouw zien wegrennen. De verdachten stapten in een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging in, waarna een wilde rit volgde met snelheden tot 200 kilometer per uur. De achtervolging eindigde in Amsterdam Zuidoost, waar de auto van de verdachten uit de bocht vloog en werd klemgereden door de politie. Volgens een woordvoerder greep de politie niet eerder in vanwege het gevaar voor andere automobilisten.

De vier verdachten zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, een van hen was bewusteloos. Het gaat om een 30-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Amsterdam Zuidoost en een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Twee van hen zijn inmiddels overgebracht naar Rotterdam, de overige verdachten liggen nog in het ziekenhuis in Amsterdam.