Syndicate Wars krijgt een opvolger

De ontwikkelaar 5 Lives Studios zamelt geld in om Satellite Reign, een spirituele opvolger van Syndicate Wars, te ontwikkelen. De studio heeft iets met het oude DOS-spel, want Mike Diskett, eerder hoofd van het Syndicate Wars-team, werkt nu bij 5 Lives Studios.

Satellite Reign wordt een realtime class-based strategiespel. Je bestuurt een team van vier agenten elk met aparte en unieke vaardigheden. Het doel is om volledige controle te krijgen over een stad. Het stad krijgt een erg cyberpunk uiterlijk door de gebouwen en de inwoners. Sattelite Reign is zo ontworpen dat je volledige vrijheid krijgt het spel te spelen zoals jij wil, met jouw strategieën die zelfs de studio zelf niet hoeft te hebben voorzien.

Een team klaar om met brute kracht een gebouw binnen te vallen, of juist sneaky te hacken en al geheimen te hebben gestolen uit een gebouw zonder dat de tegenstander weet dat je er bent geweest, of juist propaganda gebruiken om d einwoners tegen de regerende vijand op te hitsen, het is allemaal mogelijk.

Satellite Reign komt uit voor Windows, Mac OS en Linux. Tenminste, als het Kickstarterdoel gehaald wordt. De releasedatum staat nu voor december 2014.