Halep kent 'ongelooflijke weken' na tweede titel

Simona Halep beleeft de beste weken uit haar tennisloopbaan. Met de toernooiwinst in Rosmalen pakte ze zaterdag niet alleen haar tweede WTA-titel binnen twee weken, ze heeft nu tien partijen op rij gewonnen. "Ik heb twee ongelooflijke weken gehad", zegt de Roemeense in Rosmalen na de 6-4, 6-2 zege op Kirsten Flipkens. "Ik dacht dat de overstap van gravel naar gras moeizamer zou verlopen."

Het vertrouwen van Halep, die zestien van de laatste achttien duels winnend afsloot, stijgt naar ongekende hoogte. "Ik voel me zelfverzekerd, heb plezier in het spelletje en fysiek gaat het ook goed met me."

Door de sterke reeks maakt Halep, voorafgaand aan het Topshelf Open 42e, een sprong op de wereldranglijst. "De top dertig komt in zicht. Op dat niveau acteren, is nieuw voor mij. Om bij de beste tien speelsters ter wereld te komen, zal ik mezelf eerst moeten bewijzen."

Halep vliegt na de gewonnen finale door naar Londen, waar ze maandag op Wimbledon in actie komt tegen Olga Govortsova. Als ze die partij winnend afsluit, wacht de winnares van de partij tussen Michaëlla Krajicek en de Chinese Na Li (6). "Het wordt lastig om veel wedstrijden te winnen op Wimbledon. Ik heb daar veel wedstrijden in de benen. Misschien is dat in mijn nadeel."