Munsterman: "We gaan bouwen"

FC Twente moet een stap terug doen om straks weer stappen voorwaarts te kunnen maken, beseft voorzitter Joop Munsterman. Jan Wuytens en Nemanja Gudelj stonden op het verlanglijstje van de Tukkers, maar kozen uiteindelijk voor AZ.

Nu richt Twente zich op Kelvin Leerdam, wiens contract bij Feyenoord afloopt, en Florian Jozefzoon van RKC Waalwijk. Een teken dat het er voor de Enschedeërs niet meer in zit om het onderste uit de kan te halen. "Misschien hebben we de afgelopen jaren wel te geforceerd een plek in de toptwee nagestreefd. We investeerden in te dure spelers van wie we op voorhand dachten dat zij ons succes zouden brengen. Die tijden zijn geweest. We gaan bouwen", verklaart Munsterman aan Voetbal International.

"Vroeger konden we nog wel eens een risicootje nemen door een paar miljoen vooruit te investeren, omdat we wisten dat Europees voetbal eraan kwam." Twente speelt komend seizoen geen Europees voetbal. Er verdwijnen zeven contractspelers die niet worden vervangen, zodat er geld vrij komt en er financieel meer mogelijk wordt. Want sportief is alles nog steeds haalbaar, meent Munsterman. 

"We horen thuis in het rijtje Ajax, PSV en Feyenoord en Vitesse. Maar financieel gezien hebben wij op dit moment wel de minste mogelijkheden."