"Ajax wereldberoemd door talenten"

Ajax heeft met het opleiden van talenten veel lof gezaaid over de hele wereld, laat directeur marketing Edwin van der Sar weten. De voormalige doelman wijst op de enorme vraag naar presentaties en clinics.

"We krijgen het hele jaar door aanvragen van grote clubs in Europa en clubs in andere werelddelen. We ontvangen dan trainers en opleiders uit het buitenland. Het technisch hart geeft dan samen met andere mensen binnen de club presentaties en clinics", legt hij uit aan De Telegraaf.

"We merken dat er in de hele wereld ook vraag is naar onze Academy. Ajax is wereldberoemd met het opleiden van talenten", aldus Van der Sar, die zelf afkomstig is uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers en het schopte tot onder meer Juventus en Manchester United.

Ajax staat op het punt deze zomer weer enkele jeugdexponenten te verkopen aan Europese (top)clubs. Christian Eriksen is daarvan het grootste voorbeeld. Hij wordt al maanden in één adem genoemd met Borussia Dortmund door zijn bepalende rol in de ploeg van trainer Frank de Boer.