'BMG wil familiekoppel met Siem en Luuk de Jong'

Borussia Mönchengladbach wil Siem de Jong samen met zijn broer Luuk laten spelen. De Duitsers hebben volgens Bild veel interesse in de aanvoerder van Ajax.

Dat de Duitse competitie lonkt voor De Jong is al langer duidelijk. Hij gaf immers eerder al aan die competitie erg interessant te vinden. De aanvallende middenvelder kan dan ook rekenen op een brede interesse. Zo meldt het Duitse medium ook de belangstelling van FC Schalke 04.

Vorig seizoen werd broer Luuk de Jong al toegevoegd aan de selectie van de nummer acht van Duitsland. Hij maakte echter geen goed seizoen door. In 23 wedstrijden wist hij slechts zes keer het net te vinden. Daarmee kon hij zijn belofte nog niet waarmaken. Het is dan ook de vraag of Siem de Jong daadwerkelijk de overstap maakt richting de subtopper.

Wel lijkt zeker dat Siem de Jong Ajax deze zomer verlaat. De middenvelder annex aanvaller gaf eerder al toe open te staan voor een nieuwe stap in zijn carrière. De Jong zou in dat geval een succesvolle periode bij de Amsterdammers afsluiten.

Zo werd hij achtereenvolgens drie keer kampioen, en maakte hij persoonlijk indruk in de Champions League. Daarbij maakte hij onlangs in de interland tegen Indonesië zijn eerste twee doelpunten voor het Nederlandse elftal. Tot nog toe speelde De Jong 149 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij vijftig keer wist te scoren.