Lens had andere club dan Kiev voor ogen

Jeremain Lens had niet gedacht dat zijn toekomst bij Dynamo Kiev zou liggen. Dat zegt de oud-PSV'er op de website van zijn managementbureau SEG. "Dit was niet de stap die ik voor ogen had." De aanvaller had eerder verwacht in de Premier League of de Bundesliga te spelen. "Maar de mensen van Dynamo bleven aandringen op een gesprek."

De Nederlander veranderde van mening toen hij op gesprek kwam in de hoofdstad van Oekraïne. "De stad, de faciliteiten van de club, de technische staf, het stadion dat plaats biedt aan zeventigduizend mensen, allemaal zaken die mijn beeldvorming weer veranderden."

De dertienvoudig international van Oranje ziet de overgang naar het Oost-Europese land als een stap vooruit. "Dynamo speelt ieder jaar om de prijzen en ieder jaar Europees voetbal. Afgelopen seizoen is Feyenoord door Dynamo Kiev uitgeschakeld en heb ik zelf met PSV twee keer van Dnjepr Dnjepropetrovsk verloren."

Lens kon ook naar de Premier League, maar 'de concrete interesse van middenmoters konden niet tippen aan de financiële en sportieve mogelijkheden die Dynamo biedt'. "Al met al is deze competitie naar mijn mening een stap vooruit. Weliswaar niet een gigantische stap vooruit op sportief gebied, maar absoluut geen stap opzij of terug."

De 25-jarige speler tekende voor vier jaar in Kiev. Naar verluidt ontvangt PSV negen miljoen euro voor hem.