[WK Kwalificatie] Iran en Zuid-Korea mogen tickets boeken

Iran en Zuid-Korea mogen de tickets gaan boeken voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Iran won met 0-1 in Zuid-Korea en Uzbekistan won met 5-1 van Qatar. Door deze uitslagen is Iran eerste, Zuid-Korea tweede en Uzbekistan derde. 

Het enige doelpunt van Iran werd gescoord door oud-sc Heerenveen-, Cambuur- en Go Ahead Eaglesspeler Reza Ghoochannejhad. Hij speelt tegenwoordig bij Standard Luik. Iran wordt de groepswinnaar met zestien punten uit acht wedstrijden. Ondanks de nederlaag van Zuid-Korea worden zij tweede met veertien punten. Iran was er in 2006 er voor het laatst bij. Zuid-Korea heeft sinds 1986 geen editie gemist.

Uzbekistan komt weliswaar ook op veertien punten na de 5-1 zege, maar dat was niet genoeg om op doelsaldo Zuid-Korea voorbij te gaan. Uzbekistan kwam op een doelsaldo van +5 en Zuid-Korea eindigde met een doelsaldo van +6. Uzbekistan heeft nog kans zich te plaatsen voor het WK via de play-offs. Eerst zullen ze moeten afrekenen met Jordanië of Oman en bij een eventuele winst wacht de nummer vijf van Zuid-Amerika.

Doelpunt van Reza namens Iran.