Tomasson nieuwe trainer Excelsior

Jon Dahl Tomasson neemt de touwtjes in handen bij Excelsior. De voormalige aanvaller volgt Leon Vlemmings op bij de eerstedivisionist. Dat meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad is het een kwestie van tijd voordat de laatste details worden afgerond. De 36-jarige Tomasson was al actief als assistent-trainer bij de Kralingers, die in het voorbije seizoen op de voorlaatste plek eindigden in de Jupiler League. "We denken met Jon Dahl een hoofdtrainer in huis te halen die met Excelsior een veel beter resultaat kan halen komend seizoen We zijn namelijk overtuigd van de kwaliteit van onze selectie", verklaart directeur Ferry de Haan.

"We beseffen dat Jon Dahl als hoofdtrainer op nul moet beginnen, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij op dit moment de juiste man voor Excelsior is." Tomasson speelde in Nederland voor sc Heerenveen en Feyenoord. In het buitenland maakte hij naam als speler van AC Milan, Villarreal en Newcastle United. De oud-international van Denemarken sloot zijn profcarrière af bij de hoofdmacht van Feyenoord.