[EK<21] Pot verwacht geen defensief Italië

Cor Pot denkt niet dat Italië zich zaterdag in de halve finale op het jeugd-EK tegen Jong Oranje gaat ingraven. "Het is een zeer aanvallend ingestelde ploeg. Dat hebben ze in een eerdere wedstrijd tegen ons bewezen en dat verbaasde me toen", refereert de coach aan de 3-0 nederlaag van vorig jaar in Leeuwarden.

Met spelers als Marco Verratti (PSG) en Lorenzo Insigne (Napoli) heeft Italië enkele toppers in huis. "Zij hebben goede spelers, maar wij hebben ook jongens die in de Champions League hebben gespeeld", weet Pot. "Dus daar moeten we niet wakker van liggen. Ze zijn te verslaan."

Kevin Strootman deelt de mening van zijn coach. "De tijd dat Italië alleen maar loerde op een fout van de tegenstander is voorbij", benadrukt de middenvelder van PSV. "Het is juist een heel aanvallende ploeg."

Met de lichte enkelkwetsuur van Strootman gaat het inmiddels de goede kant op. "Ik word nog behandeld en verwacht morgen weer volledig mee te kunnen trainer." De middenvelder zat woensdag tegen Spanje net als alle andere vaste waarden op de reservebank. Met een B-ploeg verloor Jong Oranje met 3-0 waardoor niet Noorwegen, maar Italië de volgende tegenstander is.