'PlayStation 4 zal Oculus Rift ondersteunen'

De president van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, is een groot fan van de Oculus Rift, een virtual reality-headset speciaal gemaakt om mee te gamen. Daarbij werd ook gehint naar het feit dat PlayStation 4 de Oculus Rift zal gaan ondersteunen.

In een interview met Engadget vertelde Yoshida dat Sony Worldwide Studios een aantal Oculus Rift-devkits in bezit heeft, en dat hij ze geweldig vindt. 'I love it', zei Yoshida over de Oculus Rift. Op de vraag of PlayStation 4 de Oculus Rift zal ondersteunen zei hij: "No, it doesn't". Althans, nog niet op dit moment,

Toen de interviewer vroeg of PlayStation 4 in de toekomst de Oculus Rift zal ondersteunen, antwoordde Yoshida met "No comment", terwijl hij een immens grote glimlach op zijn gezicht had. Hopelijk kunnen we hier dus binnenkort een officiële aankondiging over verwachten.

Tevens is deze week een HD-versie van de Oculus Rift-devkit uitgekomen, met dezelfde resolutie als de consumentenversie, met meer dan twee keer zovel pixels dan de huidige devkit. Binnenkort kun je van ondergetekende een hands-on verwachten over de Oculus Rift, want een tijdje terug kreeg ik de mogelijkheid om de Rift uit te proberen op school. Stay tuned!