Werkgevers en bonden tegen vorstverletregeling

Werkgevers en vakbonden in onder meer de bouw, schoonmaak en transport keren zich tegen de nieuwe vorstverletregeling van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA). Zij vinden de regeling te duur en vrezen dat werkgevers in het mkb in de financiële problemen komen.

In de nieuwe regeling moeten werkgevers het loon van werknemers bij streng winterweer gedurende drie weken doorbetalen. De vorstverletregeling wordt verder gelijk voor alle branches. Volgens belangenorganisaties levert dit mkb-werkgevers al snel een kostenpost op van ruim twintigduizend euro.

De werkgevers en werknemers willen dat de minister de regeling van tafel haalt en met hen in overleg gaat om een andere oplossing te vinden. Ze willen dat in ieder geval komende winter de huidige regeling van kracht blijft, die per sector verschilt.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de nieuwe vorstverletregeling een uitvloeisel van het sociaal akkoord. "Uiteraard hebben wij contact met de verschillende betrokken branches over het uitwerken van de regeling", verzekert een woordvoerder. De nieuwe regeling moet volgens hem komende winter van kracht worden.

Submitter:  Bron: Novum