Trainer Regtop zorgt voor sensatie als invaller

Erik Regtop, tegenwoordig trainer van de Zwitserse derdeklasser SC Brühl, kan de komende tijd niet meer stuk bij de supporters van zijn ploeg. Vanwege omstandigheden maakte de 45-jarige Nederlander afgelopen weekend zijn comeback als speler en dit pakte sensationeel uit.

De voormalig speler van onder meer FC Groningen en sc Heerenveen zette in 2010 een punt achter zijna actieve voetballoopbaan en ging vervolgens als trainer aan de slag. "Door de nodige blessures had ik maar twee veldspelers en een reservekeeper op de bank zitten", aldus Regtop.

Bij een 1-0 voorsprong tegen Delémont bracht Regtop zichzelf binnen de lijnen. Zijn ploeg incasseerde echter in de slotseconden van de reguliere speeltijd de gelijkmaker en zodoende moest een verlenging beslissing brengen welke club volgend seizoen in de eerste ronde van het Zwitserse bekertoernooi actief is.

"Ik kreeg bijna een hartaanval, omdat ik wist dat ik door die goal nog eens dertig minuten zou moeten volhouden", aldus Regtop over de verlenging van zijn club. In deze verlenging zorgde de oefenmeester van SC Brühl echter voor een sensatie. Met drie assists zorgde Regtop ervoor dat Alex de Freitas met een hattrick een 4-1 eindstand op het scorebord wist te brengen.

Behalve zijn drie verzilverde assists was Regtop, die zijn jeugdopleiding genoot bij Ajax, ook zelf dichtbij een doelpunt. De lat stond een treffer van de trainer echter in de weg. Hoewel Regtop met recht kon spreken over een succesvolle rentree binnen de lijnen, liet hij weten het wel bij dit duel te houden.