Frijns woedend na race 1

Dit GP2-weekend is tot op heden niet het weekend van Robin Frijns. De Nederlander was slachtoffer van de massa-crash en kon na bocht één uitstappen.

"Het sloeg nergens op. De marshalls hadden geen idee wat ze moesten doen, het was echt een ramp. Ik had alleen maar een lekke band, dus ik wilde ook wel terug naar de grid. De marshalls gingen kijken wat ze konden doen, maar het zou te veel energie kosten om me een band te laten wisselen. Man, ik wilde zélf wel naar de pits lopen om er eentje te halen. Drie jongens werden aangeduwd en ik moest blijven staan. Wat een onzin," aldus de Hilmer-coureur.

Johhny Cecotto, de Romain Grosjean van het GP2-veld, was wederom de aanstichter van de puinhoop. Hierover zei Frijns het volgende: "Die jongen staat er inmiddels wel om bekend dat hij gek is. Wat hij in Barcelona deed (opzettelijk tegen een concurrent aanrijden, red.) kon ook al niet. Nu heeft hij een slechte start en raakt hij vervolgens geïrriteerd ofzo. Hoe dan ook, hij rijdt Leimer van de baan. Ik vind het volkomen terecht dat hij uitgesloten wordt. Hopelijk wordt die jongen nu eens wakker."

Veel vertrouwen in de rest van het weekend heeft de derde man van Sauber niet. Als hij niet al lichamelijk ziek was zou hij het worden van de wedstrijdleiding: "Je zag het al bij Daniel Abt, die Rio Haryanto inhaalde in Rascasse. Dat was een goede move, maar Haryanto gaf hem geen ruimte. En dan krijgt Abt een straf. Inhalen mag dus ook al niet van de wedstrijdleiding."