[EL] Uitslag S.L. Benfica - Chelsea

Chelsea is de winnaar geworden van de Europa League in het seizoen 2012/2013. Het versloeg vandaag in de finale het Portugese Benfica met 2-1. Het beslissende doelpunt viel pas in de blessuretijd.

De finale in de Amsterdam ArenA stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers. Chelsea, dat vorig jaar nog de Champions League won, was in de eerste helft duidelijk de onderliggende partij. Benfica zette goed druk waardoor de Engelsen nauwelijks aan opbouwen toekwamen. Benfica kreeg goede kansen voor Cardozo, Salvio en Gaitán, maar deze werden niet benut. De grootste kans voor rust was toch voor Chelsea. Een schot van Lampard werd maar net gekeerd door keeper Artur.

Ook na rust begon Benfica sterk en even leek het terecht op 1-0 te komen. Cardozo scoorde, maar hij bleek buitenspel te staan. Aan de andere kant van het veld was het even later wel raak. torres scoorde door twee verdedigers af te schudden en de keeper te omspelen. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten. Azpilicueta maakte in hands in het strafschopgebied en was scheidsrechter Kuipers niet ontgaan. Cardozo benutte de penalty.

Daarna leek het op een verlenging in uit te draaien, maar vlak voor tijd was er plotseling een afstandsschot van Lampard, deze belandde echter op de lat. Een corner diep in de blessuretijd zorgde voor de beslissing. Ivanovic kopte raak en bezorgde zo Chelsea de Europa League.

Chelsea viert het winnen van de Europa League (Foto: Pro Shots)

S.L. Benfica

1 - 2

Chelsea

68' Cardozo(pen)    59' Torres