Van der Zwet wint tweede rit Olympia's Tour

Arno van der Zwet heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van het wielrenner van Koga Cycling Team kwam solo over de finish door twee kilometer van het eind uit het peloton te sprongen. De etappe ging van Rhenen naar Alkmaar over 173 kilometer.

Winnaar van de eerste etappe Jeff Vermeulen werd nu tweede en Wouter Wippert opnieuw derde. Het peloton brak als gevolg van de wind een aantal keren en klassementsleider Coen Vermeltfoort was in de problemen. Uiteindelijk wist hij de aansluiting met de eersten te bewerkstelligen en zijn morgen weer de leiderstrui aan mag doen.

Olympia's Tour sluit zaterdag af met een individuele tijdrit en een korte etappe in Reuver. Van der Zwet had met zijn ploeggenoten de finale goed verkend. "Als renner uit de achtervolgingsploeg op de baan kan ik een dergelijke korte afstand goed aan. Ik ben gewend om een aantal kilometers volle bak te rijden. Met de steentjes in de slotfase en de vele bochten in de finale was het moeilijk om een achtervolging op gang te krijgen, hoopten we. Die inschatting klopte precies. " In het klassement staat Van der Zwet nu derde, op zes seconden van Vermeltfoort. Jeff Vermeulen is tweede op vier tellen van de leider.