Nederlandse jeugdfilm wint in Kristiansand

De Nederlandse jeugdfilm Lilet Never Happened heeft dit weekend in Noorwegen de prijs voor beste jongerenfilm 12+ gewonnen op het Kristiansand International Children's Film Festival. Dat valt te lezen op de festivalsite.

De film gaat over een onaangepast Filipijns-Amerikaans straatmeisje dat de bekendste kinderprostituee van Manilla wordt. Johanna ter Steege speelt een maatschappelijk werkster die haar juist uit de seksindustrie wil halen.

De jury, die bestond uit jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, was geraakt door het prachtig acteerspel van het heldhaftige meisje en prees de moed van de acteurs en regisseur om deze film te maken.

"We zijn trots op deze mooie prijs en het is geweldig om te zien dat Lilet Never Happened jongeren aanspreekt", reageert regisseur Jacco Groen in een verklaring. "De film moest het in de competitie opnemen tegen films met een budget tien keer hoger dan Lilet. Na drie jaar knokken om de film af te krijgen, waarin we zelfs driemaal onze opnames moesten stilleggen, zijn we nu extra blij dat onze tomeloze passie en inzet met een internationale prijs wordt beloond."

Lilet Never Happened draait op dit moment nog steeds in enkele Nederlandse filmhuizen.