Vermeer: "Lurling was flink bezig"

Kenneth Vermeer was na afloop van het duel met NAC Breda een zeer tevreden doelman. Hij hield zijn doel schoon en heeft met Ajax bijna zijn derde landstitel binnen.

De eerste helft was een spannende, waarin NAC de grootste kansen kreeg. Vermeer maakte zich daar niet te druk om.
"Dat wisten we. Ze wilden snel scoren en ons niet laten voetballen. In die fase hadden we af en toe een beetje geluk dat alles net goed viel. Maar je weet ook dat ze dat niet vol kunnen houden. Dat ze na een uurtje wel uitgeraasd zouden zijn. Daarna was het eigenlijk een grote rondo, kwam NAC er amper meer aan te pas."

Vermeer irriteerde zich aan Anthony Lurling, die hem onnodig neerhaalde. "Hij was flink bezig", vertelde Vermeer NUsport. "Hij hoorde gewoon een kaart te krijgen voor het tackelen van mijn standbeen."

De scheidsrechter vond dat de keeper theatraal reageerde. "Hij moet me gewoon niet aanraken! Dat heb ik ook de scheidsrechter verteld." De doelman kijkt uit naar het aanstaande kampioenschap "Het is bijna zover. Nog eentje winnen en dan hebben we 'm. Het gebeurt niet vaak dat Ajax drie keer op rij kampioen wordt. Dat ik daar steeds bij ben, is best bijzonder. Ik voel me gezegend dat het zo mag zijn"

Hij vind wel dat het zaak is scherp te blijven voor de komende wedstrijden. Aan een transfer wil hij ook nog niet denken. "Ik wil mijn focus bewaren. Kampioen worden is het enige dat nu telt", sloot Vermeer af.