Lurling: 'Tegen Ajax moet je op het randje spelen'

Anthony Lurling vond dat NAC gisteren tegen Ajax de juiste speelstijl hanteerde. De Bredanaars, maar vooral aanvaller Lurling, haalden alles uit de kast om de opponent uit hun spel te halen. "Ik vind dat je tegen Ajax op het randje moet spelen en dan mag je met een paar gele kaarten van het veld af", zei Lurling tegen Novum Nieuws. "De eerste helft verliep dat goed. De spelers van Ajax waren wat geïrriteerd."

Vooral de eerste helft sorteerde de fysieke speelwijze van NAC dus effect. De thuisploeg hield zich prima staande en kreeg twee enorme kansen om op voorsprong te komen. "Je weet dat als je hier druk zet en erop klapt, dat het publiek er achter gaat staan", stelde Lurling. "Dan kan er in de ploeg iets gebeuren."

In de tweede helft nam Ajax de overhand, geholpen door twee snelle treffers. "De eerste helft hebben we constant druk gezet", zegt Lurling. "Ajax heeft echter zoveel kwaliteit, dat kun je niet negentig minuten volhouden. Na de 0-2 moet je druk blijven zetten, maar dat kost veel kracht en je speelt bovendien tegen een ploeg die zich daaronder uit kan voetballen."

Lurling toonde zich onder de indruk van Ajax. Hij roemde vooral het voetballende vermogen van de Amsterdammers. "Er zijn in deze competitie zeer weinig ploegen die dit kunnen, zeker op ons veld. Wat dat betreft een dikverdiende overwinning voor Ajax en complimenten voor de manier waarop ze gespeeld hebben."

Door de overwinning lijkt Ajax de derde landstitel op rij nauwelijks meer te kunnen ontgaan. De Amsterdammers kunnen volgende week zondag bij winst op Willem II kampioen worden.