Barcelona in juli om de tafel met Neymar

De Braziliaanse international Neymar gaat komende zomer in gesprek met FC Barcelona. Na afloop van de Confederations Cup vliegt de aanvaller van Santos naar Spanje.

De 21-jarige aanvaller gaf tot op heden aan dat hij tot en met het WK in Brazilië bij Santos wil blijven. Maar de drang om zich te bewijzen in Europa wordt sterker en een transfer lijkt aanstaande, weet Goal.com.

Dani Alves en Adriano hebben hun landgenoot aanbevolen bij Barcelona en de koploper van de Primera Division gaat nu pogen zijn handtekening te bemachtigen. Neymar neemt komende zomer met Brazilië deel aan de Confederations Cup en reist daarna af naar Catalonië om in gesprek te gaan met Barça.

"Komende zomer speelt Neymar op de Confederations Cup en neemt daarna een week vakantie. Hij reist op 9 juli af naar Barcelona", vertelt een bron aan Goal.com.

De vader van de talentvolle aanvaller bezocht Barcelona eerder deze week al om te werken aan de transfer. Hij werd bijgestaan door Andre Cury, de zaakwaarnemer die vaker namens Barcelona zaken doet in Zuid-Amerika.

"Neymar staat bovenaan het verlanglijstje van Barcelona en onze spelers zijn daar van op de hoogte. Bij Barcelona kopen we niet vaak spelers, maar hij is onze eerste keus. Als hij besluit Santos te verlaten, zullen wij er klaar voor zijn", zei Cury eerder deze week tegen Radio Globo.

"Als het nodig is wachten we tot na het WK. Maar als het kan, willen we deze zomer al onderhandelen. Messi, Xavi en Iniesta wachten hem met open armen op", aldus Cury.

Barcelona heeft komende zomer een transferbudget van tussen de veertig en vijftig miljoen euro te besteden. Dat bedrag kan oplopen door de eventuele verkoop van Victor Valdes, David Villa en Alexis Sanchez.