'Fyra niet voor einde jaar terug'

De Fyra rijdt dit jaar vrijwel zeker niet meer. Dat zeggen bronnen binnen de NS vrijdag tegen De Telegraaf. De hogesnelheidstrein wordt mogelijk pas in april 2014 weer in gebruik genomen. Of de Fyra überhaupt nog terug komt, weet de NS niet. Een beslissing daarover is uitgesteld.

Vrijdag brengen enkele Kamerleden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu een werkbezoek aan de werkplaats Watergraafsmeer in Amsterdam, waar de Fyra wordt onderzocht. Het bezoek staat vooral in het teken van de problematiek rondom de trein.

De Kamerleden, Betty de Boer (VVD), Stientje van Veldhoven (D66), Farshad Bashir (SP), Sander de Rouwe (CDA) en Duco Hoogland (PvdA), worden door NS-topman Bert Meerstadt geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Ook gaan ze in gesprek met betrokkenen over het plan van aanpak waarin de verschillende scenario's over de toekomst van de Fyra staan beschreven.

De Fyra tussen Amsterdam en Brussel rijdt sinds januari niet meer vanwege technische problemen. Sinds eind vorige maand rijdt wel een alternatieve trein tussen Den Haag en Brussel.


'Fyra niet voor einde jaar terug' (Foto: Novum)