[PL Darts] Voorbeschouwing week 9

Het is erop of eronder in de Premier League of Darts. In het Engelse Brighton is het morgen 'Judgement Night', want na de negende speelronde wordt de rode streep getrokken en is het voor twee spelers einde verhaal. Mogelijke degradanten zijn Gary Anderson, Wes Newton, Simon Whitlock en Adrian lewis.

Newton stond er van hen lange tijd het slechtst voor maar door het winnen van de European Darts Trophy afgelopen paasweekend, heeft The Warrior hernieuwd vertrouwen gekregen. Opvallend is dat Anderson, Whitlock en Lewis er alle drie niet bij waren in Duitsland. Wat dat betreft heeft dat drietal dus meer voorbereidingstijd dan Newton gehad op deze cruciale avond.

Speelronde 9:

Adrian Lewis (Eng) vs Raymond van Barneveld (Ned)
Phil Taylor (Eng) vs Robert Thornton (Sch)
Wes Newton (Eng) vs Andy Hamilton (Eng)
Gary Anderson (Sch) vs James Wade (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs Simon Whitlock (Aus)

  

Stand na speelronde 8:

  Speler Wed-Ptn Saldo
1. Phil Taylor 8-10 +12
2. Michael van Gerwen 8-10 +12
3. James Wade 8-10 +9
4. Raymond van Barneveld 8-10 +6
5. Robert Thornton 8-9 +5
6. Andy Hamilton 8-8 0
7. Adrian Lewis 8-7 -7
8. Simon Whitlock 8-6 -11
9. Wes Newton 8-5 -12
10. Gary Anderson 8-5 -14

  

Uit het programma valt te lezen dat geen van de vier degradatieconcurrenten spelen tegen elkaar. In vier van de vijf duels zal de spanning dus om te snijden zijn. Helemaal omdat Simon Whitlock pas als laatste in actie komt. Ook al winnen Wes Newton en Gary Anderson van respectievelijk Andy Hamilton en James Wade, dan nog zullen zij de hele avond in spanning naar het podium kijken.

Als Whitlock afrekent met Michael van Gerwen, valt in elk geval voor één van hen het doek. Winnen van Van Gerwen is lastig maar zeker niet onmogelijk, dit bewees Paul Nicholson dit weekend nog. Hij schakelde hem namelijk uit in de halve finale van de European Darts Trophy. The Wizard wist Mighty Mike, in acht pogingen, slechts tweemaal over de knie te leggen.

Adrian Lewis kan zich alle ellende besparen. Jackpot bijt morgenavond het spits af tegen Raymond van Barneveld en heeft voor handhaving genoeg aan een gelijkspel. Lewis lukte het in totaal negen keer te winnen van Barney, tegenover één gelijkspel en maarliefst zeventien nederlagen. In de Premier League is de score 3-1-6, met drie zeges voor de Engelsman. Ook morgen zal hij niets cadeau krijgen, want Van Barneveld is verwikkeld in een prachtige strijd om de koppositie. Na acht speelrondes deelt Barney de eerste plaats met Wade, Van Gerwen en Phil Taylor.

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 4 april vanaf ca 23.30 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien rond de klok van 22.00 uur. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.