Paasvuren Raalte gaan door ondanks droogte

Inwoners van de gemeente Raalte kunnen dit weekeinde ondanks de droogte toch van paasvuren genieten. Dat heeft de Overijsselse gemeente vrijdag bekendgemaakt. Een van de gebouwde brandstapels werd donderdag door de bouwers nog op Marktplaats aangeboden.

Eerder deze week werd vanwege de droogte nog code oranje afgekondigd, wat een algeheel verbod op de paasvuren ten gevolg had. De gemeente Raalte maakt nu toch enkele uitzonderingen. "We hebben in iedere kern binnen de gemeente gekeken of we voor één groot paasvuur een uitzondering konden maken. Op die manier hopen we dat onze inwoners in iedere kern toch naar een traditioneel paasvuur kunnen", aldus de gemeente in een verklaring.

Het gaat in totaal om zes paasvuren in de plaatsen Heeten, Heino, Mariënheem, Luttenberg en Laag Zuthem. In Heino worden twee paasvuren ontstoken. Een van deze laatste twee werd donderdag op Marktplaats te koop aangeboden. "Wegens dwarsliggende gemeente, brandstichting en code oranje bieden wij ons paasvuur te koop aan. De bult gaat wegen tegen elk aannemelijk bod", aldus de advertentie.