De Haan: "Interlandweken niet kindvriendelijk"

Foppe de Haan kan net als vele ander liefhebbers nog steeds niet wennen aan de nieuwe opzet van de interlandweken. Oranje speelt nu ruim twee jaar op vrijdag en op dinsdag.

Voorheen werden de kwalificatiewedstrijden op zaterdag en op woensdag afgewerkt. Dat werd een dag naar voren gehaald zodat spelers meer tijd hadden om zich weer bij hun club te melden. De Haan vindt dat geen argument. "Nu spelen ze in de Europa League zelfs op donderdag. Daar zit nog minder tijd tussen", zegt de oud-trainer van Jong Oranje in het Algemeen Dagblad.

"Als ik zou mogen kiezen tussen de vrijdag- of zaterdagavond kies ik natuurlijk voor het laatste. Op zaterdag kom je van het veld en kijk je 's avonds thuis lekker naar het voetbal", aldus De Haan.

Bovendien zullen veel kinderen de wedstrijd missen omdat zij zaterdagochtend al vroeg op het veld moeten staan. "Voetbal is ongelooflijk populair. Dat moeten we zeker zo houden. Dus moet je de jeugd voor je winnen. Maar deze opzet van het interlandvoetbal is inderdaad helemaal niet in het voordeel van kinderen. Het is goed om er heel serieus over na te denken of je dit dus wel wilt."