FOK!filmtips van de dag: Moneyball

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

De Oakland Athletics is een honkbalteam uit Californië. Wanneer Billy Beane, in de persoon van Brad Pitt, manager wordt van deze club met geldproblemen, gebruikt hij een wel heel onorthodoxe manier om resultaten te halen. Hij gebruikt samen met zijn assistent Peter Brand, een rol van Jonah Hill, namelijk een compleet door computer gegenereerde analyse om zijn spelers te vinden en zo een team te smeden voor de World Series. Moneyball op RTL7 om 20.30 uur.

Daarna zijn we in Brugge voor In Bruges met Colin Farrell, Brendan Gleeson, Thekla Reuten en Ralph Fiennes. Na een uit de hand gelopen opdracht in Londen, moeten de huurmoordenaars Ray en Ken van hun baas Harry naar de Belgische stad. In afwachting van instructies, probeert de ervaren Ken er het beste van te maken. De jonge hond Ray heeft echter totaal geen interesse voor de prachtige binnenstad. Hij drinkt liever een biertje in de kroeg, zoekt ruzie met toeristen en probeert op een mysterieuze filmset een meisje te versieren. Van binnen wordt hij echter gekweld door zijn geweten. Als Ken te horen krijgt wat zijn nieuwe opdracht is, moet ook hij zijn visie op het bestaan van huurmoordenaar herzien. Op RTL7 om 23.15 uur.

Cooper Tilson en zijn vrouw Leah verhuizen uit de grote stad en betrekken samen met hun kinderen een majestueuze, kasteelachtige woning. Het pand is in de loop der tijd nogal afgetakeld en de familie besluit het te renoveren. Al doende stuiten ze op enkele onverklaarbare gebeurtenissen. Vastberaden de geheimen van het huis te ontrafelen, gaan ze op onderzoek naar de vorige bewoners. Cold Creek Manor is een horrorfilm met een cast bestaande uit Sharon Stone, Christopher Plummer, Juliette Lewis, Stephen Dorff en Dennis Quaid. Op BBC1 om 01.15 uur.

Je kan ook afstemmen op First Daughter, What Women Want, Yellow, Scary Movie 3 en Scary Movie 4.