Persiflage Jobs-films over maand online

De Amerikaanse videosite Funny or Die heeft een komedie gemaakt over Apple-oprichter Steve Jobs. De film is getiteld iSteve en is een persiflage op de twee drama's die over het leven van de overleden Jobs worden gemaakt. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

Justin Long speelt de titelrol in iSteve. De film duurt ruim een uur en wordt op 15 april op de website geplaatst. "In de ware traditie van internet is geen onderzoek gedaan", zegt regisseur en scenarist Ryan Perez over het filmproject. "We hebben eigenlijk alleen vluchtig op de Wikipediapagina van Jobs gekeken."

Twee grote filmproducenten werken aan een film over het leven van Jobs. Ashton Kutcher speelt hem in het drama jOBS van Joshua Michael Stern, dat later dit jaar uitkomt. Daarnaast werkt Aaron Sorkin aan het scenario over het leven van Jobs, maar wanneer die film uitkomt is nog onbekend.

iSteve gaat over het hele leven van Jobs die in 2011 op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Het wordt de langste video die Funny or Die ooit op de website heeft gezet. Normaal duren de video's een paar minuten. De website is in 2006 opgericht door onder anderen Will Ferrell.


Persiflage op Steve Jobs-films over maand online (Foto: Novum)