Del Potro tegen Nadal in finale Indian Wells

Juan Martin del Potro en Rafael Nadal staan zondag tegenover elkaar in de finale van het masterstoernooi van Indian Wells. Del Potro (7) zorgde voor een verrassing door nummer één van de wereld Novak Djokovic uit te schakelen: 4-6, 6-4 en 6-4. 

Djokovic, de winnaar van 2008 en 2011, begon uitstekend en trok de eerste set, waarin hij geen enkel breakpoint tegen kreeg, met 6-4 naar zich toe. Toen Del Potro voor aanvang van de tweede set een medische time-out aanvroeg, leken de kaarten al min of meer geschud.

Del Potro toonde echter veerkracht en bleef in de tweede set constant aan de goede kant van de score. In het beslissende bedrijf knokte de Argentijn zich zelfs terug van een 3-0 achterstand, om de partij uiteindelijk op 5-4 met een ace uit te serveren.

Nadal bereikte via Tomas Berdych al zijn vierde finale op rij na zijn rentree van een knieblessure. Bovendien was het zijn twaalfde opeenvolgende zege op Berdych, de nummer zes van de plaatsingslijst. Nadal pakte in 2007 en 2009 de titel op het hardcourt van Indian Wells.