FOK!filmtips van de dag: Ciske de Rat

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

In de laatste aflevering van het derde seizoen Ali B. op Volle Toeren liet Danny de Munk zien en weten dat hij nog altijd (een) Ciske de Rat is. De remake van Lil’ Kleine’s Tuig van de richel sloeg zo aan, dat de twee Amsterdammers het samen nog eens dunnetjes over deden op single. Resultaat: een dikke nummer 1-hit.

RTL8 brengt je om 20.30 uur terug naar 1984. De Munk is straatschoffie Ciske de Rat, die wat van zijn leven probeert te maken in de Amsterdamse jaren ’30. Hij moet wel, alleen, want een voorbeeldige thuissituatie heeft de jongen niet.

Weten we het nog? Zo halverwege de 00’s koos iedereen een kant. Die van Jennifer Aniston of Angelina Jolie. De ‘prijs’ was Brad Pitt. Al zijn de geruchten van een buitenechtelijke rendez-vous tijdens Mr. and Mrs. Smith nooit serieus opgehelderd, zes kinderen en een verloving later, kunnen we stellen dat Angie gewonnen heeft. Regisseur Doug Liman heeft het ontstaan van ‘Brangelina’ op zijn geweten!

Het is te hopen voor het it-koppel dat ze niet zo’n mysterieus huwelijk vol geheimen ontwikkelen als John en Jane. Kijk ernaar om 20.30 uur op SBS6.

De Amerikaanse wetenschapper Richard Feynman gaat op zoek naar de ware toedracht van de ramp met het ruimteveer Challenger in 1986. Feynman and the Challenger om 22:00 op BBC2.