[WBC] Nederland naar halve finale na zege op Cuba

De Nederlandse honkballers hebben maandag de halve finale gehaald van de World Baseball Classic. Oranje rekende in een zeer spannende wedstrijd af met Cuba. Het werd in Tokio 7-6. Nederland speelt morgen nog wel tegen Japan om de groepswinst, maar Nederland mag sowieso afreizen naar San Fransisco. 

De eerste twee innings waren voor de pitchers. Oranje opende in de derde inning de score door een slag van Randolph Oduber, 2-0. Cuba maakte direct gelijk door Yulieski Gourriel en de homerun van José Abreu. Oranje herstelde in de gelijkmakende vierde inning de twee punten voorsprong door Kalian Sams en wederom Oduber. Die voorsprong werd in de vijfde inning direct weer ongedaan gemaakt waardoor het 4-4 stond na vijf innings. 

In de achtste inning kwam Oranje voor het eerst op achterstand(4-6). Maar de ploeg sloeg knap terug, Andrelton Simmons joeg de bal in de gelijkmakende beurt de tribune in en nam Kalian Sams mee over de thuisplaat. Loek van Mil zorgde er vervolgens voor dat Cuba in de negende inning niet tot scoren kwam, waarna Sams met alle honken bezet de bal ver weg ramde en Jones het beslissende punt liet aantekenen, 7-6.

Oranje speelt dinsdag nog een keer tegen Japan om te bepalen welk land als nummer één van de tweede ronde naar San Francisco gaat. De halve finales in de Amerikaanse stad zijn 17 en 18 maart, de finale is op dinsdag 19 maart. De komende dagen strijden de Verenigde Staten, Italië, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek om de overige twee plekken in de halve finale.