'QILF-shirts zijn beledigend'

Onze toekomstige koning heeft het maar goed bekeken met z'n aantrekkelijke vrouw. Op het gevaar af dat hij de AIVD op z'n dak krijgt en twee jaar in voorarrest zit, durft uw verslaggever zelfs te stellen dat Máxima best doebaar is. Een stel Brabanders is het met hem eens en verkoopt daarom QILF-shirtjes.

Voor degenen die de afgelopen tien jaar onder een steen hebben geleefd: QILF is afgeleid van MILF, dat staat voor Mom I'd Like to Fuck, wat in het Nederlands zo veel betekent als 'moeder waarmee ik wel eens de liefde zou willen bedrijven'. De shirts zijn naast het opschrift QILF versierd met een opdruk van Máxima.

Helaas vindt niet iedereen het oké dat onze koningin-in-spe zowaar gezien wordt als een vrouw van vlees en bloed. Een man zegt tegen Omroep Brabant: "Het is niet nodig. We mogen het koningshuis wel met meer respect behandelen." Een ander vindt het 'een beetje onbeschoft'. Een derde respondent kan er de humor wel van inzien: "Ik kan er de humor wel van inzien."

Alle 'lolbroeken' die op 30 april voor paal willen staan met het shirt en ook het risico willen lopen om wat klappen te vangen van een oververhitte royalist, kunnen hier terecht. Mensen die hun geld liever aan nuttige dingen verbrassen, kunnen hier terecht.