'Bekentenis Boogerd vergroot sponsorkansen Blanco'

De dopingbekentenis van Michael Boogerd heeft het toekomstperspectief van Blanco Pro Cycling verbeterd. Dat stelt algemeen directeur Richard Plugge. "Voor ons zal het nu gemakkelijker zijn een nieuwe sponsor te vinden", zegt hij woensdag tegen Nusport. Blanco, de voormalige Rabobankploeg, zoekt al maanden naar een nieuwe geldschieter.

Rabobank stopte eind vorig seizoen na zeventien jaar als sponsor. De bank nam de beslissing naar aanleiding van het vernietigende Usada-rapport, waarin Levi Leipheimer dopinggebruik tijdens zijn periode bij de Rabobank opbiechtte. Met de confessie van Boogerd is het aantal voormalig Rabobank-coureurs dat doping bekende op acht gekomen.

Het verleden speelt Blanco nog altijd parten. Sponsoren zijn huiverig om in te stappen, weet Plugge. "Nieuwe geldschieters willen weten of ons huis op schone grond staat, of ten minste weten wat er nog in de grond zit. Iedereen vraagt: hoe zit het bij jullie? Dat zijn wij bij Blanco intern in kaart aan het brengen en op die manier hopen we volgend jaar als ploeg verder te kunnen."

Boogerd bekende woensdag na jarenlange ontkenning dopinggebruik. Tussen 1997 en 2007 maakte hij gebruik van epo, bloedtransfusies en cortisonen. De 40-jarige Hagenaar was jarenlang het boegbeeld van het Nederlandse wielrennen. Hij reed zijn gehele carrière voor Rabobank.