Ferrari's in beslag genomen bij politieactie

Bij de grootscheepse politieactie in Rhenen, Veenendaal en Arnhem zijn woensdagochtend onder meer twee Ferrari's, Mercedessen en andere luxe auto's en tienduizenden euro's in beslag genomen. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Bij de acties werden acht mannen tussen de 24 en 52 jaar uit Rhenen en Arnhem aangehouden op verdenking van wietteelt, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

In een van de woningen werd een vuurwapen aangetroffen, dat in beslag is genomen. Verder confisqueerde de politie een waterscooter, een quad, sieraden en dure horloges.

In totaal werden twaalf woningen en bedrijfspanden doorzocht, onder meer op een woonwagenkamp aan de Middelbuurtseweg in Rhenen. Netbeheerder Stedin ontdekte tijdens de politieactie dat bij acht van de 21 onderzochte woningen op het woonwagenkamp met de energiemeter was geprutst. Die bewoners zijn afgesloten.

Bij de actie waren zo'n 170 agenten betrokken. Wietkwekerijen werden niet aangetroffen. De doorzoekingen waren een vervolg op een onderzoek waarbij vorig jaar wel wietkwekerijen werden aangetroffen.