[Eredivisie] Uitslagen speelronde 24

Afgelopen weekend werd de 24e speelronde in de Nederlandse Eredivisie afgewerkt. PSV is ook na dit weekend koploper, maar zag Ajax en Feyenoord naderen tot op respectievelijk twee en drie punten. Hieronder de uitslagen, tussenstand, topscorers en het programma voor volgende week.

Feyenoord doet weer mee volop om de titel
FC Twente heeft opnieuw duur puntverlies geleden in de strijd om het landskampioenschap. De Tukkers verloren op bezoek bij sc Heerenveen met 2-1. De ploeg uit Enschede heeft zodoende na de winterstop nog maar vier punten bij elkaar gesprokkeld. Heerenveen pakte tegen Twente via Rajiv van la Parra al na een kwartier spelen de leiding. Invaller Dmitry Bulykin scoorde in de 56e minuut weliswaar de gelijkmaker, maar tien minuten voor tijd kroonde Alfred Finnbogason zich tot matchwinnaar.

Door het verlies bedraagt de achterstand op koploper PSV nog altijd zes punten, aangezien de Eindhovenaren op bezoek bij Feyenoord met 2-1 onderuit gingen. Jermaine Lens zette PSV, na een grote fout van Jordy Clasie op voorsprong. De Rotterdammers toonden veerkracht en bogen de achterstand na rust via treffers van Ruben Schaken en Graziano Pellè om in een 2-1 voorsprong. Daardoor naderde Feyenoord de koploper tot op drie punten.

Ajax kon bij winst op ADO Den Haag op gelijke hoogte komen met koploper PSV, maar de Amsterdammers leden opnieuw puntverlies. Net als twee weken terug tegen Roda JC wist Ajax ook tegen ADO Den Haag het net maar niet te vinden. Tjarron Chery zette de bezoekers uit een counter zelfs op 0-1. Ajax kreeg legio kansen, zag een doelpunt onterecht afgekeurd vanwege buitenspel en een bal die de doellijn was gepasseerd werd niet opgemerkt door het arbitrale trio. Vijf minuten voor tijd wist Lasse Schöne alsnog de 1-1 te scoren. Ajax neemt nu de tweede plek in, twee punten achter PSV.

Feyenoord doet weer volop mee om de landstitel (Foto: Pro Shots)