Rutten vooral teleurgesteld in defensie

Vitesse is het even kwijt. Voor de winterstop werd verloren van sc Heerenveen en de competitie werd hervat met een 4-1 nederlaag bij AZ. Fred Rutten is ervan geschrokken. Vooral over de defensie deed Rutten na afloop van AZ - Vitesse zijn beklag. "Voor rust vond ik ons nog redelijk goed, maar over de tweede helft ben ik erg teleurgesteld", reageerde Rutten tegenover NUsport.

"Ik dacht dat verdedigen één van onze sterke kanten was, maar daar was in deze wedstrijd niets van te merken. Een aantal jongens is heel erg door de ondergrens gezakt." Na de 0-0 ruststand ging het in de tweede helft hard. Binnen een tijdsbestek van tien minuten kregen de Arnhemmers drie goals om de oren. "Ik ben flink geschrokken van de manier waarop wij achterin optraden. Dat stemt tot nadenken. De aanval kan ik niet zoveel verwijten."

Vitesse moet topschutter Wilfried Bony missen, hij is actief namens Ivoorkust op de Afrika Cup. Daar wil Rutten het verlies niet te veel aan ophangen. "We moeten niet zeuren over spelers die er niet bij zijn, dat zou heel flauw zijn." Vitesse, dat binnenkort Ajax ontvangt, verliest het zicht op de top.

"Dit is voor de winterstop al ingezet met de nederlaag bij VVV-Venlo. We moeten nu helaas eerder naar beneden dan naar boven kijken", aldus Rutten die met Vitesse één punt haalde uit de laatste vier wedstrijden.