[Dakar] Van den Bosch knap tweede

Peter van den Bosch heeft in de tiende etappe van de Dakar Rally bij de vrachtwagens een knappe tweede plaats behaald. De Nederlander hoefde slechts 3.39 minuten toe te geven op dagwinnaar Andrey Karginov. Zijn Kamaz-teamgenoot Eduard Nikolaev blijft het klassement leiden.

Lang leken Peter Versluis en Ales Loprais te gaan strijden om de dagzege. Beiden kregen echter een lekke band, waardoor ze terugvielen naar de plaatsen vijf en zeven op ruim vijf minuten van Karginov. Er waren meer coureurs met problemen, want ook Marcel van Vliet, Gerard de Rooy en Jan Lammers verloren door problemen veel tijd. Grootste slachtoffer was Johan Elfrink die na een crash op moest geven. Zijn Mercedes hangt volgens het team in een boom. Zowel de coureur als zijn navigator zijn ongedeerd gebleven.

In het klassement heeft Nikolaev een voorsprong van ruim 32 minuten op de Tsjech Martin Kolomy die vandaag ook niet ongeschonden doorgekomen is. Ayrat Mardeev staat minder dan twee minuten hierachter op plaats drie. De Rooy is de beste Nederlander op plaats vijf, op ruim een uur van Nikolaev. Achter hem staan Versluis (7e), Van Vliet (8e), Rene Kuipers (9e) en Martin van den Brink (10e) ook nog bij de beste tien.