Park Chan-Wooks Stoker slotfilm IFFR 2013

Op zaterdagavond 2 februari 2013 sluit het 42ste International Film Festival Rotterdam (23 januari – 3 februari 2013) af met de internationale première van Stoker, het langverwachte Engelstalige debuut van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook (Oldboy, Thirst, Sympathy for Mr. Vengeance).

Stoker is een pyschologisch drama/thriller met hoofdrollen voor Mia Wasikowska (Alice in Wonderland, Jane Eyre), Matthew Goode (A Single Man, Watchmen) en Nicole Kidman (The Hours, The Others). Acteur Wentworth Miller (Prison Break) maakt met Stoker zijn debuut als scriptschrijver.

Park Chan-Wook (1963, Zuid-Korea) is een filmregisseur, – producent en scriptschrijver. Hij won met zijn films al vele prijzen, waaronder de Alfred Bauer Award tijdens het Filmfestival van Berlijn (voor I’m a Cyborg) en de juryprijs tijdens het Filmfestival van Cannes (voor Oldboy en Thirst).

Als de vader van India (Mia Wasikowska) plotseling overlijdt door een auto-ongeluk verschijnt haar tot dusver onbekende oom Charlie (Matthew Goode) op het toneel. Hij trekt in bij India en haar onstabiele moeder Evelyn (Nicole Kidman). India komt er al snel achter dat deze mysterieuze en charmante man er een verborgen agenda op nahoudt. Maar in plaats van boos te worden, raakt buitenstaander Mia steeds meer in de ban van haar oom.

Voorafgaand aan de vertoning van Stoker worden de door het festivalpubliek aanwezen winnaars van de UPC Audience Award (beste festivalfilm) en van de Dioraphte Award (beste Hubert Bals Fonds-film in het festival) bekend gemaakt. Kaarten voor de slotfilm (indien gewenst in combinatie met het IFFR slotfeest) zijn verkrijgbaar via www.filmfestivalrotterdam.com.

Stoker is vanaf 11 april 2013 te zien in de Nederlandse bioscoop.