Metal Gear Rising: Revengeance krijgt speelbare demo

Konami kondigt een speelbare demo aan van Metal Gear Rising: Revengeance,  die 23 januari beschikbaar is via PlayStation Network en Xbox Live Marketplace in de meeste Europese landen. 

De demo van drie levels laat de gebruikers de mate van controle ervaren wat het Zan-Datsu-gevechtssysteem biedt in de komende release van PlayStation 3 en Xbox 360 op 22 februari. Metal Gear Rising: Revengeance is een coproductie tussen Kojima Productions en Platinum Games die actie en verhalen op een eigenwijze manier bij elkaar brengen. 

De nieuwe game stelt Raiden centraal en bevindt zich in de nabije toekomst waar cyborg technologie een alledaagse technologie is geworden in de samenleving. Na de gebeurtenissen in Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, over de val van de Patriotten hiërarchie, die in het geheim de mondiale machtsevenwicht regelden, zijn de grote ‘Private Military Companies’ (PMCs) ingestort die de Patrioten ondersteunden en controleerden. Een instorting die vele schurken met een link naar grote criminele organisaties met zich meebrengt.

In Metal Gear Rising: Revengeance werkt Raiden voor het beveiligingsteam van de Afrikaanse minister-president die een betere toekomst voor zijn land wil, maar wordt aangevallen door cyborg zwaardvechters, die zich vervolgens op Raiden richten. Wat volgt is een klassiek verhaal van wraak en hoop; Raiden gebruikt zijn High Frequency Blade om bloederig wraak te nemen op degenen die tussen hem en degenen instaan die hem onrecht hebben gedaan. De demo laat de spelers wennen aan het cyborg lichaam en het zwaard van Raiden waarmee zij de totale vrijheid ervaren en overal doorheen kunnen snijden.