Hathaway krijgt hoofdrol in The Taming of the Shrew

Anne Hathaway heeft de hoofdrol gescoord in een verfilming van The Taming of the Shrew. De bekende komedie van William Shakespeare wordt in een modern jasje gestoken en speelt zich ditmaal af in de jaren vijftig in Italië. De regie is in handen van Abi Lerner, die eerder The Iron Lady en Shame maakte. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

De 30-jarige Hathaway won zondag een Golden Globe voor de rol van Fantine in de musicalverfilming Les Misérables. Ze was vorig jaar te zien als Catwoman in The Dark Knight Rises.

The Taming of the Shrew, in het Nederlands bekend als Het Temmen van de Feeks, is een klassiek voorbeeld van een toneelstuk binnen een toneelstuk. Een rijke heer voert een simpele zwerver zo dronken dat hij hem kan doen geloven dat hij zelf een heer is. Daarna voert hij ter vermaak van de zwerver een toneelstuk op.

Dat stuk gaat over twee zusters, de mooie en lieve Bianca en de oudere, meer wereldwijze Katherina, die door haar omgeving als een feeks wordt beschouwd. Deze laatste rol is ongetwijfeld toebedeeld aan Hathaway. Bianca mag van haar vader niet trouwen voordat Katherina een man gevonden heeft, dus besluiten twee aanbidders van Bianca haar oudere zus aan de man te helpen. Ze vinden de rijke Petrucchio bereid om Katherina, die niet op haar mondje is gevallen, voor eens en altijd te temmen.

Het is niet voor het eerst dat The Taming of the Shrew wordt verfilmd. Zo verscheen onder meer de bewerking Kiss Me, Kate in 1953 van Cole Porter en waren Elizabeth Taylor en Richard Burton in een versie uit 1967 te zien.


Hathaway krijgt hoofdrol in The Taming of the Shrew (Foto: Novum)