Zanardi in 2013 niet in DTM

Alessandro Zanardi zal in 2013 niet gaan racen in de DTM, zo maakte de Italiaan in de Daily Telegraph bekend. De inmiddels 46-jarige Italiaan testte vorige maand een bolide van BMW, maar een volledig seizoen racen wil hij niet meer.

Zanardi verloor in 2001 bij een ongeval tijdens een training voor de IndyCar-race op de Lausitzring zijn beide onderbenen. De Italiaan knokte zich terug en racete hierna een aantal seizoenen voor BMW in het World Touring Car Championship. Na het seizoen 2009 richtte hij zich op het handfietsen in een poging de Paralympics in Londen te halen. Hij slaagde in deze opzet door twee gouden en een zilveren plak te behalen. Zijn volgende doel is Rio de Janeiro 2016.

BMW onderzocht de mogelijkheid om Zanardi terug te laten keren in de autosport, maar de Italiaan bedankte. "We hebben er serieus over gesproken, maar ik vind dat het iets te veel voor mij gevraagd zou zijn geweest om me er het hele volgende seizoen op te gaan storten. Het zou namelijk betekenen dat ik geen tijd meer heb voor de dingen waar ik van geniet, zoals het fietsen en het vissen met mijn zoon, dus ik ga de volgende kans afwachten."