[Premier League] Everton in blessuretijd langs Spurs

Everton heeft zondag op spectaculaire wijze de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur gewonnen. Op Goodison Park in Liverpool boog de thuisploeg in de absolute slotfase een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege. Nikica Jelavic maakte twee minuten in blessuretijd de winnende goal.

De Spurs, met Jan Vertonghen en Moussa Dembélé in de basis, kwamen een kwartier voor tijd door een doelpunt van Clint Dempsey op voorsprong. Nadat Steven Pienaar vlak voor het einde de stand gelijk had getrokken, maakte Jelavic de winnende voor de Toffees. Oranje-international Johnny Heitinga kwam in de 94e minuut voor matchwinnaar Jelavic in het veld.

Door de overwinning stijgt Everton naar de vierde plaats in de Premier League en passeert daarmee Tottenham Hotspur. Beide ploegen hebben nu 26 punten, maar de ploeg uit Liverpool kan bogen op een beter doelsaldo.

Een andere Londense ploeg verloor zondag ook van een club uit Liverpool. West Ham United ging thuis met 3-2 onderuit tegen Liverpool FC. Ondanks de vroege voorsprong van de bezoekers door een doelpunt van Glen Johnson waren het de Hammers die, dankzij een benutte strafschop van Mark Noble en een eigen doelpunt van Steven Gerrard, met een 2-1 voorspong gingen rusten. Joe Cole en James Collins bezorgden de Reds in het laatste kwartier alsnog de overwinning.

Liverpool klimt twee plaatsten en staat tiende in de Premier League. Dat is een plaats hoger dan West Ham United.