Zware blessure voor N. de Jong

AC Milan kan dit seizoen geen beroep meer doen op Nigel de Jong. Onze landgenoot verliet vandaag al na 21 minuten het veld met een gescheurde achillespees. De Nederlandse middenvelder staat zo'n zes maanden buitenspel met de kwetsuur.

De Jong gaat dinsdag met de medische staf van Milan naar de Finse specialist Sakari Orava om het revalidatietraject te bespreken. Orava opereerde eerder onder anderen David Beckham aan de achillespees. De Engelsman kon vervolgens zijn loopbaan probleemloos vervolgen.

"Het gaat niet goed met Nigel", zei Urby Emanuelson na de wedstrijd tegen Torino, die Milan met 2-4 won. "Dit is echt balen en zonde voor het team. Hij is heel belangrijk voor ons en we hopen dan ook dat hij snel terug is."

Vice-voorzitter Adriano Galliani spreekt van een 'groot veries voor het team'. "Het werpt een schaduw over de zege." Ook trainer Massimiliano Allegri reageerde op de blessure: "We balen erg van de blessure van De Jong. Hij speelde erg goed. We zullen wel zien of we nog iets op de transfermarkt kunnen doen."