Nintendo Direct brengt meerdere releasedata voor Europa

Nintendo heeft tijdens de Europese Nintendo Direct vandaag meerdere releasedata vrijgegeven voor spellen op meerdere consoles. Volgens de gamestudio wordt 2013 'het jaar van Luigi', maar er komen meer games uit dan alleen die van de bekende loodgietersbroer.

De breedste releaseaankondiging kwam voor Pikmin 3. Het spel dat exclusief op Wii U gaat uitkomen staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van 2013. Maart 2013 gaat gamers Luigi’s Mansion: Dark Moon en Castlevania Lords of Shadow: Mirror of Fate brengen. Ondanks dat de zon zich in maart weer meer en feller zal gaan schijnen wordt het op de 3DS dus zo te zien nog donker genoeg.

Voor wie zijn hersenen wil trainen komt Dr. Kawashima's Devilish Training op 8 maart uit op 3DS. Ergens in dezelfde maand komt RhythmHunter Harmo Knight uit via de 3DS eShop. Ook flipperkast fanaten kunnen hun lol op deze maand, want in december komt namelijk Pinball Zen 2 uit voor de Wii U. In Pinball Zen 2 kunnen verschillende flipperkasten kunnen worden gekocht waaronder een heuse Plants vs Zombies flipperkast. Het flipperkast-platform is gratis te downloaden via de Wii U eShop. 

De RPG-fans onder de Nintendo-liefhebbers zullen moeten wachten tot april 2013. In die maand komt namelijk de RPG Fire Emblem Awakening uit op 3DS. Als laatste verrassing komt Nintendo met de aankondiging dat de Gameboy Colour-klassieker Wario Land 3 vanaf vandaag beschikbaar is in de 3DS eShop.