Twee gewonden na steekpartij Leiden

In Leiden heeft zich woensdagavond op twee verschillende plekken een steekpartij voorgedaan. Het gebeurde praktisch tegelijkertijd maar of de twee zaken met elkaar te maken hebben is nog niet bekend.

De eerste steekpartij vond rond 19.00 uur plaats op de Steenstraat in Leiden, een drukke straat met eettentjes en waar bussen doorheenrijden. Naar verluidt was er een steekpartij in een internetcafé. Het slachtoffer liep na de steekpartij naar de Morspoort, ruim driehonderd meter verder. Daar bleef hij op een caféstoel zitten tot politie en de ambulance kwamen. Het slachtoffer was behoorlijk gewond maar volgens getuigen zat hij wel te bellen. Het slachtoffer is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Er is een verdachte aangehouden.

Het tweede steekgeval was in een loungebar in de Vrouwenkerkkoorstraat in Leiden. Getuigen zagen rond 19.00 uur politie de straat afzetten, Een meisje kwam gewond uit een steeg lopen. Naar verluidt is ze met de politie teruggegaan in de loungebar. Een forensisch team deed sporenonderzoek in de bar. Of er voor deze steekpartij een verdachte is aangehouden is niet bekend.

Het onderzoek op beide plaatsen duurde ongeveer drie uur. De eettentjes in de Steenstraat konden al die tijd geen klanten ontvangen.