Dragon Age 3: next-gen?

Voor de gamers onder ons die met smart aan het wachten zijn op Dragon Age 3, is vandaag een teleurstellend gerucht naar buiten gekomen. Dragon Age 3 zou wel eens op de volgende generatie consoles uit kunnen komen.

Dat gerucht is af te leiden uit de Curirculum Vitae van een medewerker van EA Games Shanghai, Tao Gu om precies te zijn. Op zijn LinkedIn profiel is terug te lezen dat 'het vizier van DAIII veranderd is, met het oog op de volgende generatie consoles, en de release verplaatst is naar 2014'.

Nou kunnen we met z'n allen gaan gillen en huilen, maar dit gerucht kan ook last hebben van een gevalletje 'lost in translation'. In de originele bron staan aardig wat tikfouten, waaruit ook af te leiden valt dat de release verplaatst zou kunnen zijn naar het fiscale jaar 2014, wat in zou houden dat de game in de herfst van 2013 uitkomt. 

Na de aankondiging in september heeft EA besloten de release in ieder geval naar het volgende fiscale jaar te verplaatsen, om het team te verzekeren van voldoende ontwikkeltijd. Maar nu er op de LinkedIn pagina van de werknemer het woord next-gen is gevallen, valt het volgende puzzelstukje ook op zijn plaats; Bij de aankondiging heeft EA geen platforms kunnen bevestigen.