Drie F1-races live op Veronica

Veronica heeft bekendgemaakt dat het drie Formule 1-races live uit zal gaan zenden. De zender brengt de wedstrijden in Canada, de Verenigde Staten en Brazilië live op de buis, terwijl van de overige zestien races samenvattingen te zien zullen zijn. Alle races zullen live door Sport1 uitgezonden worden, al ontkende dit bedrijf onlangs dat er al een akkoord lag.

Een woordvoerder van Veronica sprak met F1Today. "Het klopt inderdaad dat wij volgende jaar de Formule 1 uit gaan zenden in samenwerking met Sport1. Wij zenden drie wedstrijden live uit, die in Canada, VS en Brazilië, en zestien samenvattingen. Wat het inhoudelijke gedeelte betreft is tot nu toe bekend dat wij met een reportageteam naar de circuits afreizen en daar de wedstrijden registreren en reportages maken. We komen dus ook met achtergrondreportages. Wie het commentaar gaat verzorgen, is nu nog niet duidelijk."

De constructie van F1-races op het open net en via een betaalzender lijkt op dat wat de BBC en Sky Sports dit jaar in Groot-Brittannië hanteerden. In Nederland zond RTL7 de wedstrijden uit, maar de zender maakte bekend hiermee te stoppen en niet meer mee te dingen naar een nieuw contract.