Hertzberger leidt Oranjemannen langs Engeland

De Oranjemannen hebben woensdagmiddag (lokale tijd) in Australië van Engeland gewonnen: 5-2(2-2 bij rust) Jeroen Hertzberger, afgelopen zomer nog afvaller bij de olympische selectie, tekende voor alle treffers van de ploeg van bondscoach Paul van Ass. De aanvaller van Rotterdam scoorde in de eerste vijf minuten tweemaal (waarvan een strafcorner).

In het eerste kwartier van de tweede helft schroefde Hertzberger zijn totaal op naar vier, waarna hij in de slotfase - wederom uit een korte hoekslag - de 5-2 eindstand op het bord zette. De wedstrijd werd afgewerkt in zware omstandigheden, de temperatuur liep op tot 38 graden. Zaterdag begint voor Oranje de Champions Trophy in Melbourne, waar Pakistan de eerste tegenstander is