Stramaccioni: "Geen straf voor Sneijder"

Wesley Sneijder is weer helemaal fit, maar komt pas weer in actie als hij zijn contract heeft verlengd. Trainer Andrea Stramaccioni heeft een andere uitleg.

Sneijder kreeg vorige maand te horen dat hij zijn contract bij Inter moet verlengen en daarbij salaris moet inleveren. De aanvoerder van het Nederlands elftal ziet dat echter niet zitten en weigert voorlopig zijn handtekening te zetten. De clubleiding van Inter heeft nu besloten dat Sneijder niet in actie mag komen, tot hij zijn contract verlengt. Dat werd vorige week nog bevestigd door sportief directeur Marco Branca.

Stramaccioni heeft echter een andere uitleg voor de problemen rondom Sneijder. Hij zegt de middenvelder niet in de selectie op te nemen vanwege tactische redenen. "Ik denk dat de situatie een stuk eenvoudiger is dan het lijkt", vertelde de trainer van Inter maandagavond op de persconferentie na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Parma. "De trainer neemt de uiteindelijke beslissing en ik heb besloten om hem niet in de selectie op te nemen. Het is geen straf."

"Ik maak de trainingen mee vanaf het veld en zie wat er daar gaande is. Als de wedstrijd er dan aankomt maak ik de keuzes over wat het beste is voor Inter", aldus Stramaccioni, die er niet te diep op wilde in gaan. "Over andere zaken moet je bij de clubleiding zijn. Ik ben niet geïnteresseerd in zaken die buiten de lijnen plaatsvinden."

Het contract van de 28-jarige Sneijder loopt door tot de zomer van 2015. Wanneer de situatie op korte termijn niet verandert, lijkt een transfer in de maak.