Berdych ook vroegtijdig uitgeschakeld in Parijs

Het masterstoernooi van Parijs is weer een geplaatste speler armer. Na eerder Andy Murray en Novak Djokovic werd ook Tomas Berdych, de nummer vijf van de plaatsingslijst, vroegtijdig uitgeschakeld. De Tsjech verloor vrijdag verrassend in de kwartfinale van de Fransman Gilles Simon: 4-6 en 4-6.

Simon had aan een break genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf liep de Tsjech gauw uit naar een 4-0 voorsprong en leek er een beslissende set in de maak. De Fransman hervond echter voor eigen publiek zijn vorm uit de eerste set en gunde Berdych vervolgens geen game meer.

In de halve finale neemt Simon het op tegen de bedwinger van Murray, de Pool Jerzy Janowicz, of de als achtste geplaatste Serviër Janko Tipsarevic, die donderdag een ticket voor de ATP World Tour Finals veiligstelde.

Het indoortoernooi werd voor de start al beroofd van zijn twee publiekstrekkers. Roger Federer, de nummer een van de wereld, meldde zich af met een blessure. Ook Rafael Nadal was nog te geblesseerd om te kunnen spelen. Met de uitschakeling van Murray en Djokovic is de Spanjaard David Ferrer, als nummer vier geplaatst, de hoogst overgebleven speler in het schema.