Leerling geschorst na oproep overval supermarkt

Een scholier van de middelbare school Winkler Prins in Veendam is vrijdag geschorst. Hij had donderdag in een e-mail aan alle leerlingen van de school opgeroepen de plaatselijke supermarkt te overvallen. "Morgen overval op Jumbo Veendam. Knuppel zelf meenemen", had de leerling geschreven.

Schooldirecteur Ferdinand Vinke spreekt van een 'ondoordachte daad'. "Hij is nog een kind en heeft zonder enige aanleiding dat bericht verstuurd. Een behoorlijk slechte grap." Hoe oud de leerling is en in welke klas hij zit, wil de school vanwege de minderjarigheid van de betrokkene niet bekendmaken.

De schoolleiding heeft de politie en betreffende supermarkt ingelicht en laat vrijdag drie docenten in de winkel surveilleren. Zij ondersteunen de stadswachten die bij de Jumbo al een oogje in het zeil houden. Vinke zegt dat de school zich verantwoordelijk voelt voor situatie. "Bovendien kennen de leerkrachten de leerlingen van gezicht. Dat maakt het makkelijker scholieren weg te sturen die daar zouden verschijnen."

Maandag voert de directeur een gesprek met de jongen en zijn ouders. Daarna wordt duidelijk of hij geschorst blijft.