NHL ziet gesprek met spelers niet zitten

De kans lijkt klein dat een volledig seizoen kan worden gespeeld in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. Vicepresident Bill Daly heeft laten weten dat de NHL een voorstel van de spelersvakbond om opnieuw om de tafel te gaan zitten heeft afgewezen. De competitiestart volgende week donderdag, toch al verlaat, gaat daardoor waarschijnlijk niet door.

Beide partijen hebben niet meer met elkaar gesproken sinds de NHL donderdag drie tegenvoorstellen van de spelersvakbond naar de prullenbak verwees. "Wij zien er niets in om te gaan praten om het praten", zegt Daly. De NHL lijkt niet van plan meer te willen bieden dan een gelijke verdeling van de tweeënhalf miljard euro aan inkomsten.

Als de competitie niet op 1 november begint, lijkt een volledig seizoen niet meer in de agenda te passen. De uitgestelde wedstrijden worden dan waarschijnlijk definitief afgelast. De competitie had vier weken geleden al van start moeten gaan.

De laatste keer dat een zogeheten lock-out plaatsvond in de NHL was in 2004. Door het uitblijven van een akkoord werd toen het hele seizoen niet gespeeld. De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA begon afgelopen seizoen bijna twee maanden later als gevolg van een lock-out.